Send oss en E-post:

Slektshistorie

Skrevet av Knut Geelmuyden

billionphotos 1885064Mange ønsker å finne opplysninger om sine forfedre og slektninger.  I TV-programmene "Hvem tror du at du er" har du kanskje sett eksempler på hvordan noen har fått hjelp til å finne noen opplysninger om sin slekt.

For å undersøke din egen slekt bør du begynne med å samle inn de opplysninger som er kjent i familien.  Deretter er bygdebøkene viktige. 

På internett finner du mange av kildene på http://arkivverket.no/Digitalarkivet        Kildene i Digitalarkivet bør ofte kombineres med originalkilder som finnes ved ulike institusjoner.  Den viktigste for Nordhordland er Statsarkivet i Bergen.

Du kan også gå god hjelp og godt samarbeid ved å melde deg inn i foreningen Slekt og Data, hjemmeside http://www.disnorge.no

Lindås sogelag gir hjelp til sogelagsmedlemmer på tirsdagsdugnadene, som stort sett holdes hver tirsdag (unntak:  juli, august, desember).  Dersom du vil undersøke din egen slekt kan Knut Geelmuyden (tlf. 41 43 99 19) under dugnadene de fleste tirsdagene i magasinet i Knarvik gi deg råd og veiledning, enten det gjelder å komme i gang med slektshistorie, eller det gjelder hvordan du skal løse et slektshistorisk problem.  Han kan dessverre ikke gjøre arbeidet for deg, men han kan hjelpe deg slik at arbeidet blir lettere.

Knut Geelmuyden har erfaring fra nær 24 års arbeid som arkivar ved Statsarkivet i Bergen og 14 år som avdelingsleder ved Bergen Byarkiv.  I tillegg har han i 54 år hatt slektshistorie som sin egen hobby.  Du finner noe av hans slektshistoriske arbeid på hans hjemmeside www.Geelmuyden.info